za-4-roki-kilkist-zadovolenikh-robotoyu-tsentriv-adminposlug-kiyan-zrosla-v-5-raziv-povoroznik

За 4 роки кількість задоволених роботою Центрів адмінпослуг киян зросла в 5 разів - Поворозник

 • 3896 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Київська міська державна адміністрація системно й ефективно розвиває Центри отримання адміністративних послуг. І на даний момент 85% киян позитивно оцінюють роботу ЦНАП. Про це в інтерв'ю газеті "Факти" розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає УНН.

"Сьогодні ЦНАП - це якісні адміністративні послуги, економія особистого часу і максимально прозора процедура. Де отримати адмінпослугу? Зараз в Києві працюють: Центр надання адміністративних послуг, десять районних і три територіальних підрозділи. Прийом ведуть понад 300 адміністраторів. Столичні центри надають більше 150 видів послуг. Доступність, висока якість адміністративних послуг та розширення їх спектру - один із пріоритетних напрямків роботи Київської міської державної адміністрації ", - расска зал Поворозник.

За його словами, системне і ефективний розвиток ЦНАП призвело до того, що за останні чотири роки кількість задоволених їх роботою киян зросла більш ніж в 5 разів.

"Ми ретельно моніторимо, наскільки городян влаштовує цей сервіс. Якщо в на початку 2015 року рівень задоволеності ЦНАП становив лише 14%, то зараз цей показник досягає 85%. З чим це пов'язано? По-перше, кияни отримують адміністративні послуги в комфортних, обладнаних по сучасним стандартам приміщеннях, зі зручним графіком роботи (без обідньої перерви і з розширеними годинами прийому). По-друге, послуги надаються без зайвих платежів. По-третє - організована централізована доставка документів до суб'єктів предоставл ня адміністративних послуг ", - перерахував перший заступник голови КМДА.

Чиновник також зазначив, що найбільшою популярністю у киян користуються такі послуги, як реєстрація місця проживання, паспортні послуги, реєстрація права власності на нерухомість, реєстрація бізнесу і отримання дозволу на розміщення зовнішньої реклами.

"Одна з останніх новацій - вперше в Україні запроваджено реєстрацію транспортних засобів та видача водійських посвідчень в ЦНАП. Тут можна здійснити первинну реєстрацію транспорту, замінити старе водійське посвідчення на нове, отримати нове водійське посвідчення в зв'язку з втратою (крадіжкою) або замінити документ в зв'язку зі зміною особистих даних власника. І знову ж про швидкість - вся процедура займає не більше 20 хвилин ", - підкреслив Микола Поворозник.

Він також розповів, що КМДА планує і далі підвищувати якість і розширювати перелік надаваних в столиці адмінпослуг

"Наша мета і основна перспектива - надання широкого спектру адміністративних послуг якісно, швидко, без зайвих платежів. Ми прагнемо до комплексного надання адмінпослуг, виходячи з життєвої ситуації. Погодьтеся, що це правильний підхід до надання адмінпослуг, який потрібно впроваджувати. На цьому і будемо фокусувати роботу ", - підсумував Микола Поворозник.

Українські Національні Новини

Київ