za-chas-provedennya-ato-na-donbasi-zaginuli-38-viyskovikh-medikiv

За час проведення АТО на Донбасі загинули 38 військових медиків

 • 10971 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. З початку проведення Антитерористичної операції на Сході України загинули 38 військових медиків, більше 200 — отримали поранення. Про це УНН повідомили у прес-службі Міноборони.

"На жаль, не всі військові медики повернулися з поля бою. За весь час в районі проведення АТО загинуло 38 військовослужбовців-медиків, з них — 18 лікарів та медичних сестер, більше 200 отримали поранення", — сказав полковник медичної служби Олександр Лабунець.

Він зокрема згадав санінструктора 80-ї окремої аеромобільної бригади, «Кіборга» молодшого сержанта Ігоря Зінича, який відмовлявся від ротації заради спасіння життя поранених бійців Донецького аеропорту, де він загинув. Молодшого сержанта І.Зінича нагороджено посмертно почесним званням Герой України.

"У переддень професійного свята, який в Україні відзначатимуть 18 червня, хочу зазначити, що робота військових медиків — це завжди висока відповідальність та честь. Вони самовіддано працюють у Збройних Силах України, день за днем, без свят і вихідних, цілодобово, у будь-якому куточку нашої держави, рятують від смерті українських солдатів та офіцерів в районах бойових дій, надають допомогу місцевому населенню. Так вони роблять свій внесок у боротьбу народу України за свободу, незалежність та вільне майбутнє наших дітей, — наголосив начальник медичної служби ЗС України.

Як повідомляв УНН, за добу в зоні АТО загинув український військовий, п'ятеро поранені.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП