za-den-do-podorozhchannya-do-kas-stolichnogo-metro-vishikuvalis-dovzhelezni-chergi

За день до подорожчання: до кас столичного метро вишикувались довжелезні черги

 • 10840 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. У Києві на станціях метро біля кас вишикувались величезні черги. Люди купують проїздні та поповнюють безконтактні картки, оскільки уже завтра вартість проїзду у столичній підземці зросте до 8 гривень, передає УНН.

Відзначимо, що термінали для поповнення безконтактних карт не працюють від учора, тож їх власникам теж доводиться стояти у чергах.

Як повідомили у касах, максимальна кількість поїздок, які можна купити обмежена - 100.

Кияни поповнюють картки та купують проїздні. Багато хто скаржиться, що подорожчання безпідставне.

Нагадаємо, у Київській міській державній адміністрації підписали розпорядження про підвищення тарифів у метрополітені та наземному міському транспорті з 14 липня.

Згідно з рішенням, разовий квиток (без пластикової безконтактної картки) у метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері коштуватиме 8 грн.

Проте пасажири, які регулярно їздять громадським транспортом і користуються системою поповнення безконтактних карток, матимуть можливість сплачувати за 1 поїздку в метрополітені від 6,50 грн (у разі одноразового придбання 50 поїздок).
Термін дії безконтактної картки збільшується із 6 до 12 місяців та обчислюватиметься не з дати останнього поповнення, а з дати останнього використання.

Пасажири, які користуються місячними проїзними квитками сплачуватимуть за 1 поїздку від 6,14 грн (у місячному проїзному квитку на 4 види транспорту) до 6,50 грн (у місячному проїзному квитку на 1 вид наземного транспорту). При цьому, у місячних проїзних квитках на наземні види транспорту та міську електричку кількість поїздок залишатиметься необмеженою.

Українські Національні Новини

Суспільство