za-dva-roki-v-ukrayini-zbilshilas-kilkist-gromadyan-z-dostupom-do-ukrayinskogo-teleradiomovlennya

За два роки в Україні збільшилась кількість громадян з доступом до українського телерадіомовлення

 • 6086 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. За два роки в Україні на 44% збільшився доступ українців до радіо, на 32% до аналогового телебачення та на 9% збільшився доступ до цифрового телебачення. Про це під час брифінгу повідомив член Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, передає УНН.

"Ми прораховували території, які покриті сигналом українських мовників і за нашими підрахунками з 2014 по 2016 рік в рамках розвитку радіомовлення збільшилась кількість людей, які мають доступ до радіо на 44%, це практично плюс 700 тис. людей. кількість людей, які можуть мати доступ до аналогового телеканалів плюс 32%, це більше 500 тис. людей і цифрове телебачення – приріст 9%, це трохи менше 200 тис. людей", - сказав С.Костинський.

Крім того, він додав, що на сьогодні найбільшу кількість частот радіо мовників по Україні мають Донецька та Луганська області.

"Ми можемо сказати, що для Донецької області додалося 32 частоти, плюс 11 радіостанцій, які раніше не були представлені на території області, плюс 5 новий населених пунктів, де ніколи не стояли передавачі радіо мовників. У Луганській області за два роки плюс 25 частот, плюс 8 радіостанцій, плюс 8 нових населених пунктів", - зазначив він.

Як повідомляв УНН, у лютому в Криму розпочалося мовлення українського радіо.

Українські Національні Новини

Суспільство