za-dvi-doby-na-sumshchyni-prolunalo-ponad-800-vybukhiv-ranishe-stilky-bulo-za-pivroku-ova

За дві доби на Сумщині пролунало понад 800 вибухів. Раніше стільки було за півроку - ОВА

 • 27500 переглядiв

За останні два дні в Сумській області пролунало понад 800 вибухів через російські обстріли. Є жертви та пошкодження інфраструктури.

російські військові суттєво збільшили кількість обстрілів населених пунктів  Сумської області. Тільки за останні два дні в області пролунало понад 800 вибухів. Про це у четвер заявив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх в ефірі телемарафону, передає  УНН

За два останні дві було більше 800 вибухів із застосування різних видів зброї. В першу чергу збільшилась в десятки разів кількість застосування (ворогом- ред.)  керованих авіаційних бомб, в тому числі і касетних

- заявив Артюх.

Голова ОВА зазначив, що така кількість вибухів лунала в області раньше за півроку а наразі "практично за два дні". 

Він також зауважив, що ворог за допомогою авіації дистанційно замінував вже низку населених пунктів, ведуться роботи по розмінуванню. 

"На жаль, ми несемо втрати. За останні тільки ці два дні більше ніж 15 людей були поранені, троє загиблих", - вказав Артюх. 

Доповнення 

14 березня російські військові завдали ударів по радіотехнічних об'єктах Сумської області. Внаслідок пошкоджень частина території Сумщини не може приймати український телевізійний і радіосигнал. Були перебої з мобільним зв'язком.

Тетяна Краєвська

Війна