za-kilka-dniv-do-vbivstva-5-richnogo-khlopchika-u-politsiyi-oblasti-proveli-kadrovi-zmini

За кілька днів до вбивства 5-річного хлопчика у поліції провели кадрові зміни

 • 4939 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. За кілька днів до вбивства 5-річного Кирила повністю змінили склад блоку поліції превенції ГУ Нацполіції у Київській області, куди були включені й керівники відділу поліції у Переяславі-Хмельницькому. Про це повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв під час засідання комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності щодо розслідування вбивства хлопчика працівниками поліції, передає кореспондент УНН.

"22 травня мною особисто здійснений виїзд в управління поліції Київську область, проводив нараду і проводив кадрові зміни. У той день під час наради я змінив повністю весь керівний склад блоку поліції превенції ГУ Нацполіції у Київській області. У цей наказ були включені керівники відділу поліції Переяслава-Хмельницького", - зазначив Князєв.

За його словами, тільки у ГУ Нацполіції Київської області за два роки роботи Князєва був проведений такий кадровий наказ щодо змін, тобто повністю змінений склад поліції превенції у зв’язку з неефективністю виконання обов’язків – у першу чергу реформування та превентивної діяльності.

Таким чином, як зазначив Князєв, на момент трагедії 31 травня більшість керівників поліції у Київській області були тільки призначені або були виконуючими обов’язків.

Нагадаємо, на Київщині 5-річний хлопчик отримав поранення голови внаслідок випадкового пострілу.

З'ясувалося, що поліцейський "пристрілював" рушницю, коли випадково один постріл влучив на подвір’я, де у той час гуляв малолітній хлопчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко закликав Авакова зняти керівника райвідділу поліції у Переяслав-Хмельницькому

Також згодом стало відомо, що смертельно пораненому Кирилу не робили рентген протягом 6 годин.

За кілька днів після отримання поранення хлопчик помер.

Двох працівників патрульної поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції, підозрюваних у злочині, заарештували.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП