za-minuliy-rik-nszu-viplatila-bilshe-16-mlrd-grn-na-pervinku

За минулий рік НСЗУ виплатила понад 16 млрд грн на первинну меддопомогу

 • 9437 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Протягом 2019 року Національна служба здоров'я України (НСЗУ) проводила виплати закладам первинного рівня медицини, відповідно до укладених договорів. Тож за минулий рік було виплачено більше 16 млрд грн. Про це стало відомо із презентації заступника міністра охорони здоров’я України Дмитра Луфера під час пресбрифінгу "Підтримка реформи госпітального сектору в Україні", передає кореспондент УНН.

Так, виходячи із презентації МОЗ про трансформацію системи фінансування закладів ПМД (первинної медичної допомоги - ред.), за 2019 рік було підписано 29,31 млн декларацій між медзакладами та пацієнтами, а також здійснено 16,6 млрд грн виплат за ними.

"Коли ми кажемо про вторинну допомогу (госпітальний сектор) - ми розуміли, що "первинка" - це теж частини медичної допомоги. І вона має бути інтегрована, тому що звідси пацієнти, в кращому випадку, не потрапляють в лікарню, а якщо що, вже саме звідти й потрапляють. Тому не можна ігнорувати "первинку", вона є частиною меддопомоги взагалі", - резюмував Луфер, поділившись результатами роботи за 2019 рік.

Нагадаємо, що в Україні з 1 квітня стартує програма медичних гарантій, яка передбачає пакет безоплатних медпослуг для українців.

Українські Національні Новини

Суспільство