za-misyats-cherez-achs-svinina-v-kitayi-podorozhchala-na-20

За місяць через АЧС свинина в Китаї подорожчала на 20%

 • 11137 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Поширення африканської чуми свиней (АЧС) у Китаї призвело до росту цін на свинину. За місяць - на 20%. Про це пише pig-world.co.uk, передає УНН.

"Через поширення африканської чуми свиней ціни на свинину стрімко ростуть - за рік на 20%. При цьому, стадо свиней спустошується.

Через таку тенденцію КРН доводиться нарощувати обсяги імпорту продукту для задоволення внутрішнього попиту", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через АЧС Китай збільшить імпорт свинини на 75%

Уточнюється, що АЧС привела до зменшення стада свиней. За рік - на 60 млн голів.

Як повідомляв УНН, вірус африканської чуми свиней вперше був зафіксований в Китаї минулого року. Експерти кажуть про глобальну загрозу, оскільки саме в Китаї зосереджено близько половини світового поголів'я свиней. Країна виробляє 50% всієї свинини у світі і є головним її споживачем.

В Україні ж АЧС також не вщухає вже більш ніж 6 років. За словами депутата Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і брак компетентних кадрів.

Ба більше, в Україні фермери масово приховують АЧС, впевнений експерт Микола Бабенко. Причина тому - колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям.

Українські Національні Новини

Новини Світу