za-misyats-rozmitneno-11-tisyach-avtomobiliv-z-yevronomerami

В Україні за місяць розмитнили 11 тисяч "євроблях"

 • 10788 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Громадяни розмитнили 11 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені на територію України. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Державної фіскальної служби України.

"З 25 листопада по 26 грудня (включно) 2018 року громадяни здійснили митне оформлення 11 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автівок та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту", - йдеться в повідомлені.

Із загальної кількості розмитнених авто майже 9,6 тис. транспортних засобів перебували на території України з порушенням вимог Митного кодексу України.

Власники авто добровільно сплатили 81,5 млн грн (8,5 тис. грн за кожне), що звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією.

Станом на 26 грудня було розмитнено майже 1,4 тис. автомобілів.

Нагадаємо, за даними Міністерства фінансів в Україні перебуває близько 630 тисяч автомобілів на єврономерах. Державний бюджет може отримати з них від 5 до 10 мільярдів гривень, але багато залежить від того, коли саме їх легалізують і чи легалізують взагалі.

Українські Національні Новини

Економіка