za-misyats-u-kiyevi-naybilshe-podorozhchalo-maslo-ta-moloko

За місяць у Києві найбільше подорожчало масло та молоко

 • 11971 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. У листопаді 2016 року порівняно з жовтнем цього року рівень інфляції у Києві становив 1,4%. Про це повідомляє УНН з посиланням на інформацію Головного управління статистики у м.Києві.

За повідомленням відомства, на споживчому ринку столиці у листопаді 2016 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,6% порівняно із жовтнем цього року.

“На 6,1–1,0% підвищилися ціни на масло, молоко, сметану, сири, кисломолочну продукцію, цукор, яйця, макаронні вироби, продукти переробки зернових. Водночас на 4,1–0,8% подешевшали фрукти, м’ясо птиці, свинина, риба та продукти з риби”, — йдеться у повідомленні.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби в цілому зросли на 0,7%.

"Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 4,3% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на опалення на 22,0%, гарячу воду – на 18,9% та оренду житла – на 3,3%", - йдеться у повідомленні.

За даними Держстатистики, ціни на транспорт у цілому підвищилися на 1,1%, насамперед через подорожчання палива та мастил – на 1,8%, проїзду в автодорожньому транспорті – на 0,6%.

Разом з тим відбулося здешевлення перевезень авіаційним та залізничним транспортом на 1,0% та 0,5% відповідно.

Додамо, ціни на послуги освіти зросли на 0,8% за рахунок подорожчання плати за утримання дітей у дошкільних закладах – на 3,6%.

Як повідомляв УНН, в Україні у листопаді інфляція зросла до 12,1%.

Українські Національні Новини

Київ