za-napad-na-dzidzio-ogolosili-pidozru-dvom-inozemtsyam

За напад на DZIDZIO оголосили підозру двом іноземцям

 • 10492 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Двом іноземцям оголосили про підозру за напад на соліста гурту DZIDZIO Михайла Хому, який стався наприкінці минулого року поблизу радіостанції у Києві. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації поліції Києва.

Так, у той день невідомі, які напали на співака, поводили себе агресивно та нецензурно лаялися. Під час конфлікту з ним вони кілька разів вдарили його по голові та втекли двома автомобілями. Тоді подію попередньо кваліфіковано за статтею 125 КК України, тобто умисне легке тілесне ушкодження.

"У ході відпрацювання злочину та отримання додаткових матеріалів слідчим Подільського управління поліції перекваліфіковано злочин на ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину та оголошено їх у розшук. За скоєне їм загрожує до чотирьох років позбавлення волі", – йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що фігуранти, які завдали тілесні ушкодження, були встановлені після свідчень потерпілого, а також вилучення камер відеоспостереження.

" Це – 36-річний та 33-річний іноземці, раніше судимі за підробку документів", – зазначив начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко.

Як уточнила у коментарі УНН прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець, фігуранти переховуються від слідства.

"У зв'язку з тим, що вказані особи переховуються від слідства, підозри їм оголошено заочно. За даних обставин, Київською місцевою прокуратурою №7 до суду внесено клопотання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та клопотання про їх затримання для доставки у судове засідання", – проінформувала Максимець.

Нагадаємо, 28 грудня 2018 року на фронтмена українського гурту DZIDZIO Михайла Хому перед ефіром на одній із радіостанцій у Києві скоїли напад. Хомі завдали тілесні ушкодження, нападники зникли з місця інциденту.

Через напад лікарі поставили артисту діагноз – розрив барабанної перетинки. Після нападу DZIDZIO скасував всі заплановані концерти.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП