za-ostanni-10-rokiv-u-sviti-podvoyilasya-kilkist-milyarderiv

За останні 10 років у світі подвоїлася кількість мільярдерів

 • 7261 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. За останнє десятиліття кількість мільярдерів у світі майже удвічі збільшилася. Про це йдеться у звіті міжнародного об’єднання організацій із боротьби з бідністю Oxfam, передає УНН.

"Звіт показує, що кількість мільярдерів майже удвічі збільшилася після фінансової кризи, і новий мільярдер створювався кожні два дні між 2017 і 2018 роками, проте протягом десятиліть багаті особи та корпорації платять більш низькі ставки податку", - йдеться у повідомленні видання.

Згідно з дослідженням, капітал найбагатших людей планети зростав на 2,5 мільярда доларів щодня. При цьому, фінансове становище 3,8 мільярда найбідніших людей світу за минулий рік абсолютно не покращилося.

Крім того, пише видання, багаті особи й організації платять найнижчі податки. Як йдеться у дослідженні, якщо найбагатший 1% людей платитиме всього на 0,5% більше податків зі своїх статків, це дасть змогу зібрати кошти на освіту 262 мільйонів дітей або на медичні послуги, які можуть врятувати життя 3,3 мільйонам людей.

Як уточнило видання, цифри щодо частки багатства, що належить найбіднішій половині людства, стосуються періоду червня 2017 року - червня 2018-го. Цифри щодо найбагатших людей у суспільстві стосуються періоду березня 2017 року - березня 2018-го.

Нагадаємо, британська бібліотека Палати Громад прогнозувала, що найбагатший 1% людей контролюватимуть дві третини світового багатства до 2030 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу