za-ostanni-15-rokiv-zhodna-natsionalna-programa-borotbi-z-onkologiyeyu-ne-bula-vikonana-onkologi

За останні 15 років жодна національна програма боротьби з онкологією не була виконана - онкологи

 • 7526 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. За останні 15 років жодна національна програма боротьби з злоякісними захворюваннями не була виконана. Причина – недофінансування, передає УНН з посиланням на резолюцію XIII з'їзду онкологів та радіологів України.

Саме тому, за даними резолюції, на сьогодні онкологічна галузь повинна бути пріоритетною областю медичної допомоги МОЗ України.

"Для збереження та зміцнення здоров’я населення, поліпшення онкоепідеміологічної ситуації в країні необхідно виконати загальнодержавні заходи щодо реформування правової, економіч­ної, медичної складових онкологічної галузі для забезпечення конституційного права онкологічного хворого на отримання ефективно­го, адекватного спеціального лікування, створити відовідну законодавчу базу та програму реалізації національної концепції боротьби із злоякісними новоутвореннями, відсутність якої унеможливить єдине застосування та виконання стандартів діагностики та лікування онкологічних хворих", - йдеться у резолюції.

Нагадаємо, у МОЗ заявили, що розроблять проект програми для боротьби з онкологією на 2017-2021 роки.

За словами нардепа І.Шурми, Державна програма для боротьби з онкологічними захворюваннями може бути прийнята лише у 2018 році, оскільки під неї мають виділятися бюджетні кошти, а бюджет на 2017 рік вже давно затверджено.

Як повідомляв УНН, на сьогодні без цільової державної програми підтримки залишилися 160 тис. онкохворих українців.

Українські Національні Новини

Здоров'я