za-ostanni-2-tizhni-rf-perekinula-v-ukrayinu-13-batalyonno-taktichnikh-grup-minoboroni-ssha

За останні 2 тижні рф перекинула в Україну 13 батальйонно тактичних груп - Міноборони США

 • 113666 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Наразі на території України знаходиться 110 оперативних російських батальйонних тактичних груп (БТГ), що більше ніж 97 БТГ, які, за оцінками США, перебували на території України станом на 9 травня, повідомив у четвер високопоставлений представник міністерства оборони США. Це збільшення приблизно на 13 БТГ за останні два з половиною тижні. Про це йдеться в матеріалі CNN, передає УНН.

Цитата

«Найбільший контингент залишається на півдні. Але західне угруповання, центральне угруповання та східне угруповання мають приблизно однакову кількість БТГ усередині України», - сказав чиновник.

Деталі

Російські сили досягли «деяких поступових успіхів» у своєму наступі на Слов'янськ та Краматорськ, додав чиновник, «не багато, але поступові успіхи».

США оцінюють, що навколо Харкова, другого за величиною міста України, українці «продовжували відтісняти російські сили далі» в діапазоні «від кількох кілометрів до більш ніж 10 кілометрів у межах російського кордону», сказав чиновник, «отже, немає серйозної зміни там».

Тим часом 85 гаубиць М-777, які США надали Україні в рамках останніх трьох пакетів військової допомоги, знаходяться на передовій, повідомив чиновник.

Із 209 тисяч 155-мм снарядів, які були обіцяні Україні зі США, Україні передано 190 тисяч, додав чиновник.

Дев'ять із 11 вертольотів Мі-17, обіцяних США Україні, були передані Україні. За словами чиновника, останні два вертольоти прибудуть або «наприкінці цього місяця, або на початку червня».

За словами чиновника, союзники США та НАТО продовжують навчати українських солдатів роботі із системами озброєнь США та НАТО за межами України.

419 українських солдатів пройшли навчання поводженню з гаубицею М-777, близько 30 українців пройшли базовий курс обслуговування гаубиць, а ще 17 пройшли більш сучасний 14-денний курс обслуговування систем гаубиць, продовжив чиновник.

За словами чиновника, близько 20 українських солдатів завершують другу частину навчання роботі з безпілотними літальними апаратами Phoenix Ghost, які США надали Україні.

За словами чиновника, США також допомагають полегшити навчання українців роботі з ракетами берегової оборони після того, як Данія погодилася надати Україні пускові установки Harpoon.

Українські Національні Новини

Новини Світу