za-ostanni-tri-dni-v-ssha-stalosya-14-masovikh-strilyanin-9-osib-pomerli

За останні три дні в США сталося 14 масових стрілянин: 9 осіб померли

 • 195436 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. За даними Gun Violence Archive, опублікованими у вівторок, дев'ятеро людей було вбито і 63 поранено в результаті масових розстрілів в останні вихідні в США, передає УНН.

Деталі

Дослідницька група Gun Violence Archive відстежила 14 масових розстрілів протягом триденних вихідних у 11 штатах, включаючи Арізону, Каліфорнію, Колорадо, Флориду, Іллінойс, Мічиган, Неваду, Оклахому, Пенсільванію, Теннессі та Техас.

Охоплюваний період тривав з ранку суботи до пізнього вечора понеділка.

Цього року група нарахувала близько 18 000 смертей, пов'язаних із застосуванням вогнепальної зброї, майже 10 000 з яких було визнано самогубствами.

Протягом перших п'яти місяців 2022 року моніторинг зареєстрував 230 масових розстрілів, у тому числі 11 масових вбивств у 34 різних штатах.

Контекст

Серед масових розстрілів протягом останніх вихідних були шість поранених внаслідок стрілянини на випускному вечорі середньої школи в Анністоні, штат Алабама, а також убивство трьох дітей віком до 10 років і жінки, вбитої в приватному будинку в окрузі Мекоста, штат Мічиган.

Дві жінки були поранені в голову, обидві зі смертельним наслідком, у Філадельфійському Порт-Річмонді, де підліток також отримав вогнепальне поранення в плече, а чоловік був знайдений застреленим у кварталі від нього. Вік жертв був від 14 до 21 року.

У суботу шестеро підлітків віком від 13 до 15 років були поранені внаслідок перестрілки в Чаттанузі, штат Теннессі.

У суботу трапилося ще п'ять масових розстрілів. У Тафті, штат Оклахома, одна людина загинула і семеро отримали поранення.

Стрілянина на вечірці в окрузі Мерсед, штат Каліфорнія, призвела до загибелі однієї людини та поранення ще трьох людей, одна з яких перебуває у критичному стані.

У понеділок внаслідок перестрілки одна людина загинула і шість отримали поранення неподалік винного магазину в Бентон-Харбор, штат Мічиган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США "озброєні до зубів": зброї більше, ніж мирних жителів

Додамо

Остання і найбільша за останні роки масова стрілянини трапилась в Увалде, штат Техас, внаслідок якої загинули 19 учнів початкової школи, а також двоє дорослих.

Стрілянина стала третьою за кількістю жертв в історії США.

Українські Національні Новини

Новини Світу