za-ostanniy-misyats-v-ukrayini-viluchili-geroyinu-na-mayzhe-2-milyardi-griven

За останній місяць в Україні вилучили героїну на майже 2 мільярди гривень

 • 7619 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Протягом місяця представники департаменту протидії наркозлочинності виконали декілька спецоперацій, під час яких вилучили наркотиків на суму 1 мільярд 950 мільйонів гривень. Про це під час брифінгу заявив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін, передає кореспондент УНН.

"Вперше звучать такі суми. Хочу сказати, що це не вперше й, думаю, не востаннє так працює департамент протидії наркозлочинності. Це результат реформування нашого підрозділу. Це результат наполегливих дій на документування саме злочинних угрупувань. Як ви бачите, сьогодні, ми вийшли на міжнародний рівень і документуємо саме міжнародну наркозлочинність. І 300 та 600 кілограмів – це майже тонна. Тонна вилучених особливо небезпечних наркотичних засобів. Це майже 75 мільйонів доларів, або ж 1 млрд 950 млн гривень", - зазначив В’ячеслав Аброськін.

Також він розповів, що наприкінці кінці березня правоохоронцями було затримано ще одну групу масштабних наркоторговців.

"В ніч з 30 на 31 березня працівниками департаменту протидії наркозлочинності був затриманий автомобіль, саме тут в місті Київ. В автомобілі знаходився наркокур’єр з громадянством Молдови та Румунії. І в ході огляду в сховищі було знайдено близько 100 кілограмів героїну", - зазначив глава кримінальної поліції.

За словами Аброськіна, в той же час був проведений обшук за місцем знаходження іншої частини цієї групи, де було вилучено ще 500 кілограмів героїну та затримано ще двох підозрюваних. Мова йшла про громадян Македонії, Туреччини та Молдови.

До того ж зазначається, що розмір застави для громадянина Молдови буде дорівнювати 201 млн гривень, для представника Туреччини - 500 млн, а для жителя Північної Македонії - 99 млн.

Також, під час брифінгу у поліції розповіли подробиці вчорашнього вилучення великої партії героїну розміром 300 кг.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП