za-ostanniy-rik-v-ukrayini-zafiksovano-ponad-150-napadiv-na-medikiv

За останній рік в Україні зафіксовано понад 150 нападів на медиків

 • 10975 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Тільки за останній рік в Україні було зафіксовано 152 напади на медичних працівників, упродовж 2013-2017 років таких випадків сталося 543. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) у Facebook, передає УНН.

"Упродовж 2013 – 2017 років в Україні було зареєстровано 543 злочини, вчинені проти життя і здоров’я медичних працівників під час виконання ними службових обов’язків. Троє медиків померли. А за минулий рік зафіксовано 152 таких випадки", - йдеться у повідомленні.

При цьому у відомстві зазначили, що реальні показники кількості нападів значно вищі, оскільки дуже часто при легких тілесних ушкодженнях медики не звертаються до правоохоронних органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випадки нападів на лікарів "швидкої" в Україні почастішали – експерт

Для забезпечення захисту медичних працівників під час виконання ними службових обов’язків та створення безпечних умов їхньої роботи Міністерство охорони здоров’я підписало Меморандум про співпрацю з Національною поліцією України.

Нагадаємо, на початку вересня в Одеській міській лікарні, де під час конфлікту чотири лікарі отримали тілесні ушкодження.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП