za-otruyennya-ditey-u-sadochku-komirnitsi-zagrozhuye-mizerniy-shtraf

За отруєння дітей у садочку комірниці загрожує мізерний штраф

 • 10675 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Прокуратура завершила розслідування у справі про інфікування дошкільнят сальмонелою в Збаражі Тернопільської області у квітні 2018 року. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко, передає УНН.

"Збаразьким відділом Кременецької місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо завідуючої господарством одного з дитячих навчальних закладів, обвинуваченої в неналежному виконанні професійних обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок недбалого ставлення до них, що спричинило істотну шкоду здоров'ю 17 постраждалих", - повідомив він.

Слідство встановило, що комірниця дошкільного закладу видала кухарям немарковані курячі яйця без супровідних документів. Яйця виявилися інфіковані сальмонелою, і у 17 вихованців дитячого садка був діагностований сальмонельоз.

Комірниці інкримінують ч.1 ст. 137 КК України. Слідство завершено, справу передано до суду.

Довідка: ч.1 ст. 137 КК України - неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей. Карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн - ред.) або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, як писав УНН, за словами нардепа Сергія Тригубенка, за масові отруєння винних в Україні практично не карають.

Також нагадаємо, що в Україні можуть посилити тендерні вимоги до постачальників продуктів харчування у садочки і школи.

Українські Національні Новини

Здоров'я