za-pershi-tri-misyatsi-2018-roku-v-okupovanomu-krimu-zaareshtuvali-39-osib

За перші три місяці 2018 року в окупованому Криму заарештували 39 осіб

 • 9345 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. За перші три місяці 2018 року в окупованому Криму було здійснено 39 арештів, з них 28 - щодо кримських татар. Про це на прес-конференції повідомив член Меджлісу кримськотатарського народу, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв, передає УНН.

"Загальна кількість арештів - 39, щодо кримських татар - 28. Тут варто відзначити, що це не нові арешти, це і продовжені винесені раніше вироки, і запобіжні заходи, і нові затримання", - повідомив Барієв.

Всього, за перші три місяці 2018 року, російські силовики провели 19 обшуків в будинках місцевих жителів.

"За перші три місяці окупанти провели 19 обшуків, 12 з них в будинках корінного населення. Загальна кількість затримань за перший квартал - 28, з них було затримано 24 представники корінного населення. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 40 випадків незаконних допитів, 22 - щодо кримськотатарського народу", - повідомив він.

Нагадаємо, незаконно утримуваного в Криму політв'язня Узеіра Абдуллаєва, у якого недавно виявили зараження крові, в критичному стані вивезли з СІЗО в лікарню імені Семашка в Сімферополі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП