za-pidgotovku-yunikh-futbolistiv-platitimut-kompensatsiyi-ffu

За підготовку юних футболістів платитимуть компенсації - ФФУ

 • 20509 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Розвиток та популяризація дитячо-юнацького футболу в Україні були та залишаються головними пріоритетами у роботі ФФУ. Про це заявив перший віце-президент Федерації Вадим Костюченко, підбиваючи підсумки роботи ФФУ у 2018 році, передає УНН.

"У цьому напрямку ми вже чимало зробили, та багато чого нами заплановано як на 2019-й, так і на наступні роки. У році, що минув, нашою командою було переконливо доведено, що саме дитячо-юнацький футбол — це пріоритет у роботі ФФУ. Передусім, ми розвиваємо інфраструктуру для дітей, відкриваючи майданчики в усіх без винятку регіонах України", - підкреслив він.

Минулого року ФФУ провела вісім фестивалів чемпіонів для дітей віком від семи до дев'яти років, розповів Костюченко.

"У цьому році ми будемо продовжувати таку практику та дарувати радість юним футболістам", - сказав він.

Також, у 2018 році в Україні була відкрита академія футболу ФФУ. Сьогодні тренерський склад працює з вихованцями 2010 року народження. У 2019 році ФФУ намір залучити до навчання в академії ще дві групи юнаків та дві групи дівчат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ назвали майбутню зарплату іспанця Соля в ФК "Динамо"

Крім того, віце-президент ФФУ анонсував перші офіційні виплати компенсації за підготовку юних футболістів.

"Протягом року, що минув, робоча група з підготовки пропозицій до Регламенту ФФУ зі статусу та трансферу футболістів плідно працювала, систематизуючи та аналізуючи стан справ, та підготувала обґрунтовані пропозиції щодо внесення змін до вищезазначеного регламенту. Як наслідок, уже в найближче трансфертне вікно ми сподіваємося побачити перші офіційні виплати компенсації за підготовку юних футболістів", - резюмував він.

Нагадаємо, як писав УНН, цього року для маленьких киян побудують 32 футбольні міні-поля.

Українські Національні Новини

Спорт