za-pivroku-energoatom-proviv-25-rizikovikh-tenderiv

За півроку Енергоатом провів 25 ризикових тендерів

 • 15721 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. У ІІ півріччі 2020 року оператор національних АЕС - НАЕК Енергоатом - провів 124 тендери, кожен п’ятий з яких – ризиковий. Про це свідчать дані моніторингового порталу DOZORRO, передає УНН.

Аналізуючи діяльність “Енергоатому” на предмет порушення норм і принципів ЗУ “Про державні закупівлі”, DOZORRO позначив індикатори ризику, які спрацьовували найчастіше:

- технічний учасник;

- переможець не знижував ціну в аукціоні;

- перетини контактної інформації учасників.

Так, ігноруючи ризик DOZORRO “технічний учасник”, “Енергоатом” уклав з ТОВ "НВП АГРІНОЛ" договір на постачання технічних олив та мастил для Хмельницької та Південно-Української АЕС на суму 1,5 млн грн.

Всупереч індикатору “переможець не знижував ціну в аукціоні”, Енергоатом уклав з “Universal Baltic Group OÜ” договір на поставку прокладок нікелевих для Рівненської АЕС на суму 1,6 млн грн.

Ігноруючи ризик-індикатор “перетини контактної інформації учасників”, НАЕК уклав з ТОВ "ТОРГОВИЙ ДІМ "ГАЗТРІМ" договір на постачання нафти і дистилятів для чотирьох українських АЕС на суму 16,5 млн грн.

Нагадаємо, у 2020 році "Енергоатом" зазнав мільярдних збитків (проти прибутку минулого року) через різке збільшення заробітних плат і "інших операційних витрат". Зазначимо, що зарплата керівництва "Енергоатому" тримається у таємниці.

Українські Національні Новини

Економіка