za-pivtora-misyatsya-do-viyni-derzhzovnishinform-proviv-tender-stosovno-ekologichnikh-pitan-na-mayzhe-milyon-griven

За півтора місяця до війни “Держзовнішінформ” провів тендер стосовно екологічних питань на майже мільйон гривень

 • 145514 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. “Державний інформаційно-аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків” наприкінці минулого року провів тендер на проведення послуг у сферах поводження зі стічними водами та сміттям, послуг у сферах санітарії та охорони довкілля на майже мільйон гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на Prozorro.

Деталі

Результати тендеру були оприлюднені 29 грудня 2021 року зі строком виконання робіт 31 грудня 2023. З якою реальною метою проводився тендер - достеменно невідомо, водночас ці послуги коштували “Держзовнішінформу” 720 тисяч гривень.

Переможцем у тендері “Держзовнішінформу” виявилася ФОП Ланченко Віра Сергіївна, яка за весь час своєї роботи перемагала лише у тендерах цього держпідприємства.

Починаючи з 2017 року, ця сума виявилася однією з найбільших за надання послуг такого типу: в середньому тендери на проведення послуг у сферах поводження зі стічними водами та сміттям, послуг у сферах санітарії та охорони довкілля проводять на суми від тисячі гривень до ста тисяч.

Довідка

Державне підприємство “Держзовнішінформ” Міністерства економіки - експертний центр в Україні з досліджень зовнішніх та внутрішніх ринків товарів і послуг. Він працює вже понад 25 років, а очолює підприємство - Богдан Дубас, відомий своєю наближеністю до екс-першого віце-прем'єра Степана Кубіва, який очолював Мінекономрозвитку і відповідав в тому числі за "Держзовнішінформ". Раніше в ЗМІ його звинувачували у різкому підвищенні курса долара та у банкрутстві низки банків.

Водночас син Дубаса - Андрій Дубас, очолює Асоціацію українських банків, яку, за словами економіста Олександра Охріменка, створив Станіслав Аржевітін - кум колишнього Президента України Віктора Ющенка. За словами Охріменка, саме Ющенко свого часу наказував всім банкам вступати в АУБ. А після закінчення його каденції - Асоціація перестала приносити реальний результат і може у найближчий час закритися.

Українські Національні Новини

Економіка