za-ponad-120-dniv-peremirya-na-donbasi-zaginulo-chetvero-ukrayinskikh-viyskovikh-khomchak

За понад 120 днів перемир’я на Донбасі загинуло четверо українських військових - Хомчак

 • 15599 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. За 122 дні перемир’я на Донбасі загинуло четверо українських воїнів, 14 зазнали поранень. Про це сказав Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, передає УНН з посиланням на АрміяInform.

“Сьогодні триває 122 день від початку всеосяжного перемир’я, досягнутого 27 липня у рамках Тристоронньої контактної групи. І, за словами Головнокомандувача ЗС України генерал-полковника Руслана Хомчака, перемир’я сьогодні дотримується. Однак, не потрібно забувати, що війна на Сході України триває, лінія зіткнення 400 кілометрів”, - йдеться у повідомленні.

За словами Руслана Хомчака, якщо Збройним Силам стоїть завдання без необхідності вогонь не відкривати, щоб не провокувати на відповідні силові дії противника, то в переважній більшості, на 99%, ці завдання наші військові виконують. Однак, бойовики не так само виконують їх.

“По вчорашньому дні був обстріл, ми його кваліфікували як снайперський, йде розслідування. Поранений військовослужбовець 72-ї бригади, який, на жаль, в лікарні помер. Це четвертий випадок загибелі за 122 добу та маємо 14 осіб поранених. Звичайно, це багато, якщо гинуть чи травмуються люди. Проте якщо брати в порівнянні з минулим періодом (ми не беремо 2014-2015 роки) це, звісно, мало”, - сказав Руслан Хомчак.

За словами Головнокомандувача ЗСУ, рішення про вогонь у відповідь приймає командир на місці. 24 листопада, вогонь не відкривали, бо проводили евакуацію пораненого, намагаючись його врятувати.

Нагадаємо, 24 листопада бойовики двічі відкривали вогонь, один боєць загинув від кулі снайпера.

Українські Національні Новини

Політика