za-povedinku-ultras-na-stadioni-vidpovidalnist-nese-fk-dinamo-tsiganik

За поведінку ультрас на стадіоні відповідальність несе ФК “Динамо” - Циганик

 • 17079 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Така політична історія, яку маємо із вигуками фанатів на адресу сербів, є неприпустимою. Мова про заклики до агресії і хоча ми розуміємо, що футбольні фанати мають свою певну субкультуру, реагувати на такі випадки потрібно. А відповідальність, у першу чергу, за своїх вболівальників несуть клуби. Таку думку УНН озвучив ведучий програми “Про футбол” Ігор Циганик.

“Такі політичні історії неприпустимі на стадіонах, тим паче, коли мова про заклики до силової агресивної дії. Так, уболівальники - вони реагують достатньо живо на все, що відбувається, вони мають якусь таку свою субкультуру, дуже уважно реагують на події навколо. Наприклад, слідкують, як і що відбувається на інших стадіонах, дивляться, як поводять себе інші фанати”, - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посольство в Сербії вимагає реакції СБУ на публікацію закликів “убити серба” на сторінці “Ультрас Динамо”

Циганик нагадав, що футбольні асоціації України і Сербії домовилися про відмову від продажу білетів на матчі збірних. І на те є причини.

“Ми маємо матч - офіційний поєдинок збірної України проти збірної Сербії. Сербська і українська асоціації домовилися, що вони до нас до Львова не приїздили у червні, але і ми не відправляємо своїх фанатів туди. Щоб не було ніяких провокацій. Річ у тому, що сербська країна дуже лояльно ставиться до Росії і сербські вболівальники неодноразово вивішували різні гасла і різні прапори у підтримку терористичних організацій – “ЛНР” і “ДНР”, чим демонстрували, що мовляв все, що у нас зараз відбувається, “це правильно”. Хоча ми розуміємо, що це - не так”, - пояснив журналіст.

Разом з тим, Циганик зазначив, що київське “Динамо” повинно на це реагувати, оскільки працювати із вболівальниками повинні саме клуби і вони несуть відповідальність за поведінку своїх фанів.

“Але знову ж таки, історія непроста... Коли тебе провокують, а ти мовчиш - безперечно буде відповідь. Хоча наголошую, що я засуджую таку поведінку фанатів і заклики до таких дій, і взагалі будь-які моменти, які пов'язані з цим. Цього не має бути серед фанатів. Але “Динамо”, думаю, що повинне відреагувати”, - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посольство України в Сербії очікує на правове врегулювання скандалу з фанатами "Динамо"

Нагадаємо, після матчу “Динамо” (Київ) — “Копенгаген” (Данія) у сербських ЗМІ спалахнув скандал. Низка видань опублікували матеріали, в яких описували заклики столичних і загребських фанатів до “розправи” над сербами.

Зокрема, авторитетне сербське видання опублікувало статтю під заголовком: “Скандал в Лізі Європи! Тисячі українців з хорватами кричали “Убий серба”.

Згодом, посольство Україні в Сербії звернулося до СБУ та інших правоохоронців із вимогою відреагувати на ситуацію. Окремо посольство обурилось тим, що відео із закликами фанатів “убий серба”, було опубліковане на Facebook-сторінці вболівальників ФК “Динамо” (Київ).

В Ультрас Динамо відреагували на цей міжнародний скандал та пояснили, що скандуванням "про сербів" присвячували тим представникам сербського народу, які воюють у складі терористичних угруповань "ДНР" та "ЛНР".

Українські Національні Новини

Спорт

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 103777 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 100048 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 89475 переглядiв

    Новини по темі

    У Раді працюють над розробкою медійного кодексу

     • 7790 переглядiв

    Квартиру зі знижкою можна купити на Хелловін

     • 24385 переглядiв