za-prodazh-likiv-z-narkotichnoyu-rechovinoyu-farmatsevt-vidbulasya-shtrafom

За продаж ліків з наркотичною речовиною фармацевт відбулася штрафом

 • 17407 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Комунарський районний суд Запоріжжя виніс вирок фармацевту, яка без рецепта реалізувала клієнту лікарський препарат, що містить наркотичні речовини, передає УНН із посиланням на повідомлення прес-служби Судової влади України.

Так, суд визнав фармацевта винною у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 320 ККУ і призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 510 гривень з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з реалізацією фармацевтичної продукції терміном на 1 рік.

Попередньо було встановлено, що фармацевт реалізувала без рецепта громадянину 40 таблеток комбінованого лікарського засобу "Кодтерпін ІС", які згідно з висновком експерта, містять у своєму складі кодеїн, що належить до наркотичних засобів, обіг яких обмежено.

Таким чином суд прийшов до висновку, що фармацевт порушила встановлені правила продажу комбінованих наркотичних лікарських препаратів.

Довідка: стаття 320 ККУ - порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Нагадаємо, за словами депутата Корчинської, українські аптеки давно не виконують ніякої соціальної місії, а перетворилися в "супермаркети", що мають на меті лише заробіток.

Власники мережевих аптек перетворили провізорів у шахраїв, які продають непотрібні ліки, вважає голова громадської організації "Фармрада" Олена Пруднікова.

Як повідомляв УНН, народні депутати на засіданні профільного комітету Ради підтримали законопроект (№8591-д), що передбачає комплексну реформу аптечного ринку.

Українські Національні Новини

Суспільство