za-pyat-rokiv-svitoviy-rinok-vina-zroste-na-130-mlrd-dolariv-prognoz

За п'ять років світовий ринок вина зросте на 130 млрд доларів - прогноз

 • 9569 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. До кінця 2023 року обсяги світового ринку вина становитимуть 427,6 млрд дол. Про це свідчать дані дослідницького звіту компанії Zion Market Research, передає УНН з посиланням на Globe Newswire.

Відзначається, що, за станом на 2017 рік, світовий ринок вина оцінювався приблизно в 302,02 млрд дол. Таким чином, до 2023 року зростання світового ринку становитиме приблизно 41%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське вино Мадера потрапило в перелік кращих вин світу

Очікується, що швидкими темпами зростатиме сегмент ігристих вин. Дане твердження підкріплено попитом сучасного споживача.

Передбачається, що лідируючі позиції на світовому ринку вина займають Північна Америка.

"Це пов'язано зі збільшенням споживання лікеро-горілчаних напоїв жителів континенту", - пояснили дослідники.

В Україні, тим часом, винна галузь демонструє позитивні тенденції розвитку: з'являються нові виробництва і поліпшується якість продукції.

"В Україні поступово розвиваються дрібні виробники вина, сортів винограду і комбінацій купажів стає все більше. Українське вино дуже привабливе за ціною, і якість продукції поліпшується.

Не варто забувати також про українські вина, які можна віднести до унікальної спадщини. Чого тільки варта лінійка кріплених і десертних вин "Коктебель" - "Мадера", "Мускат", "Кагор", які завоювали десятки нагород на світових конкурсах", - розповів директор з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading Олексій Безуглий.

Українські Національні Новини

Новини Світу