za-rezonansne-vbivstvo-chechentsya-u-berlini-rosiyanina-zasudili-do-dovichnogo

За резонансне вбивство у Берліні польового командира з Чечні росіянина засудили до довічного

 • 16442 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Вищий земельний суд Берліна визнав росіянина Вадима "Соколова"-Красікова винним у вбивстві колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі. Підсудний засуджений до довічного позбавлення волі. Про це УНН повідомляє з посиланням на DW.

Цитата:

"Вищий земельний суд Берліна в середу, 15 грудня, визнав 56-річного громадянина Росії Вадима К. винним у вбивстві колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі, скоєному в берлінському парку Малий Тіргартен в серпні 2019 року. Підсудний засуджений до довічного позбавлення волі", — йдеться в повідомленні.

Доповнення

Прокуратура Німеччини вимагала довічне ув'язнення для росіянина, який вбив Хангошвілі.

Хангошвілі застрелили 23 серпня 2019 року в парку Малий Тіргартен в Берліні. Російська влада раніше оголосила Хангошвілі в розшук за обвинуваченням у тероризмі. Підозрюваний у вбивстві громадянин Росії був затриманий в Берліні у той же день.

У червні 2020 року федеральна прокуратура Німеччини висунула обвинувачення підозрюваному в замовному вбивстві Зелімхана Хангошвілі, який під час війни в Чечні був польовим командиром і воював проти російських сил.

У тексті обвинувачення йдеться, що підозрюваний скоїв злочин на замовлення російських урядових органів.

Німеччина у зв'язку з вбивством вислала з країни двох російських дипломатів. А Росія "у відповідь" оголосила персонами нон грата двох співробітників німецького посольства в Москві.

Українські Національні Новини

Новини Світу