za-rik-kilkist-vidmov-u-dozvolakh-avtobusnim-pereviznikam-skorotilas-do-5

За рік кількість відмов у дозволах автобусним перевізникам скоротилась до 5%

 • 10423 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. За неповний рік кількість відмов перевізниках з боку контролюючих органів у сфері внутрішніх автобусних перевезень скоротилась з 62% до 5%. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Якщо раніше дві третини будь-яких заяв відхилялося, то зараз відмова - 5%. Бізнес знає, що вимагає держава по комфорту, по безпеці, по доступу людей з інвалідністю, щоб ті автобуси, які були заявлені, працювали на лінії", - зазначив міністр.

За його словами, дотримання перевізниками умов договору контролює нацполіція та інспектори.

Також наразі немає поділу маршрутів між компаніями - тепер на одному з маршрутів працює одразу 7 перевізників, що підвищує конкурентність.

Крім того, як зазначив міністр, в ході реформи сфери внутрішніх автобусних перевезень був створений електронний кабінет перевізника, що дозволило суттєво скоротити паперовий документообіг.

При цьому в прес-службі міністерства уточнили, що за 10 місяців до реформи дозволи отримали лише 38% (248) перевізників з тих, що подали заявку, тоді як 62% (405) отримали відмову.

Протягом 10 місяців після реформи при 346 виданих дозволів було лише 18 відмов (5%).

Нагадаємо, як писав УНН раніше, 2019, 2020 та 2021 років в Україні буде запроваджено низку обмежень щодо використання автобусів для пасажирських перевезень.

Українські Національні Новини

Суспільство