za-rik-kompaniyi-nardepa-khomutinnika-zbilshili-pributok-na-5-5-mlrd-grn

За рік компанії нардепа Хомутинніка збільшили прибуток на 5,5 млрд грн

 • 7806 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. У 2017 році компанії, власником яких є народний депутат та лідер партії "Відродження" Віталій Хомутиннік, сумарно збільшили прибуток на 5,5 млрд грн, передає УНН.

Йдеться про ПрАТ "Укрнафтобуріння" та агрохолдинг "Кернел".

Зокрема, ПрАТ "Укрнафтобуріння" за 2017 рік подвоїло чистий прибуток удвічі - на 990 млн грн до 1,95 млрд грн.

У свою чергу "Кернел" завершив 2017 фінансовий рік із прибутком в 176 млн дол., що еквівалентно приблизно 4,5 млрд грн. У цьому році "Кернел" вже отримав з бюджету понад 2,5 млрд грн відшкодування ПДВ. Водночас, фіскали підозрюють агрохолдинг у махінаціях з податками.

Додамо, що окрім Хомутинніка, співвласниками "Укрнафтобуріння" називають екс-голову Дніпропетровської ОДА, екс-власника "ПриватБанку" Ігоря Коломойського. Ще 10% належить JKX Ukraine BV.

Щодо "Кернелу" - Хомутиннік володіє істотною часткою акцій агрохолдингу з 2015 року. З приходом нардепа в компанію "Кернел" збільшив доходи на 228%. Останнім часом компанія "Кернел" та її бенефіціар Хомутиннік - в епіцентрі скандалу через "соєві поправки" або "поправки Хомутинніка", як їх називають фермери. Йдеться про скасування відшкодування ПДВ при експорті сої та рапсу. Фермери впевнені, що саме народний депутат Хомутиннік ініціював у грудні минулого року ці зміни до Податкового кодексу України, аби збільшити прибутковість "Кернел", який переробляє олійні культури.

Українські Національні Новини

Економіка