za-rik-u-krimu-zasudili-34-osobi-za-nebazhannya-sluzhiti-u-armiyi-rf-pravozakhisniki

За рік у Криму засудили 34 особи за небажання служити у армії РФ - правозахисники

 • 12112 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Кримська правозахисна група (КПГ) на основі щомісячних моніторингів ситуації з правами людини підвела підсумки 2018 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу організації.

"Продовження переслідування за участь у мирних зібраннях та подальше обмеження свободи зібрань. Мінімум 1 адмінарешт на 5 діб за участь у мирному зібранні. Штрафи не загальну суму не менше 25 000 рублів за участь у мирних зібраннях", - сказано у повідомлені. 

Крім того, правозахистники відмітили, що було введено нове законодавче обмеження – введена адміністративна відповідальність за несвоєчасну подачу повідомлення про проведення мирного зібрання, незазначення мети проведення або неповідомлення про відмову від проведення зібрання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік у Криму: 21 загиблий, 37 політично вмотивованих вироків

"Нова постанова “правительства Севастополя” № 830-ПП про скорочення кількості дозволених місць для проведення мирних зібрань. Воєнний злочин – призов до армії РФ: мінімум 5800 осіб було призвано за весняну та осінню кампанії: 34 вироки за ухилення від служби в армії РФ", - сказано у повідомлені.

"Свобода совісті та релігії: мінімум 17 штрафів за "незаконну місіонерську діяльність" на загальну суму 285 000 рублів. Відкрито перші кримінальні справи проти “Свідків Єгови”, - додали правозахисники. 

Як повідомляв УНН, фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" етапували з Росії в Крим.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП