za-tizhden-ponad-200-zhiteliv-zaporizkoyi-oblasti-otruyilisya-neyakisnimi-produktami

За тиждень понад 200 жителів Запорізької області отруїлися неякісними продуктами

 • 7139 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. За останній тиждень (з 5 по 11 травня - ред.) у лікарні Запорізької області з підозрою на захворювання на гострі кишкові інфекції (ГКІ) звернулися 223 людини. Показник захворюваності становив 12,6 на 100 тисяч населення. Про це повідомляє прес-служба Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, передає УНН.

Відзначається, що практично всі хворі отруїлися продуктами харчування (95,6%), причому більша частина - молочною продукцією - 26,4%.

Через отруєння м'ясною продукцією в лікарні звернулися - 24,2%, через овочі і фрукти - 14,3%, через рибну продукцію - 7,7%.

"В 62% випадках захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах", - сказано в повідомленні.

З метою запобігання захворюванням на гострі кишкові інфекції, перш за все, слід дотримуватися правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватися термінів зберігання продуктів, користуватися лише якісною питною водою, закликали в лабораторному центрі.

Нагадаємо, Україну накрила хвиля масових отруєнь дітей.

“На Полтавщині (Миргородський район) у садочку „Пролісок“ 25 квітня отруїлося 8 дітей віком від 2,5 до 5 років. У всіх виявили — ротавірус. В цей же день, 25 квітня, на Запоріжжі (м.Бердянськ) погано стало одразу сімом вихованцям дитячого садочку №3. Причина отруєння — поки не названа. І ще один випадок отруєння 21-24 квітня зафіксували у садочку м.Умань (№3). До лікарні госпіталізували 9 вихованців з харчовою токсикоінфекцією. Причина масового отруєння встановлена: порушення санітарних норм. Це, так би мовити, короткий моніторинг повідомлень ЗМІ — і така невтішна картина”, — написав нардеп Сергій Тригубенко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, тотальна безконтрольність навчальних закладів з точки зору дотримання елементарних санітарних норм просто калічить наймолодших.

“Планові перевірки не в змозі зарадити біді та вберегти дітей. І тому я вкотре закликаю уряд вивести із-під мораторію на перевірки постачальників продуктів харчування у школи та садочки! Також закликаю чиновників Держпродспоживслужби знайти механізм повного і безперебійного контролю закладів постійного перебування і харчування дітей!” — додав Тригубенко.

Українські Національні Новини

Суспільство