za-tizhden-sistema-kiberzakhistu-derzhavnikh-informresursiv-zafiksuvala-ponad-1-mln-pidozrilikh-podiy

За тиждень система кіберзахисту державних інформресурсів зафіксувала понад 1 млн підозрілих подій

 • 14896 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. За тиждень система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів зафіксувала понад 1 043 727 підозрілих подій, що на 14% більше, ніж минулого тижня. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

"Система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інфраструктури на об’єктах моніторингу зафіксувала 1 043 727 підозрілих подій, що на 14% більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується спроб мережевого сканування (88%), застосування нестандартних протоколів (10%) та виявлення мережевого ШПЗ (1%)", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 24 765 різних видів атак. Переважна більшість - це мережеві атаки прикладного рівня (90%), атаки типу Harvest Attack (6%) та Brute-force (1%). DDoS-атак не зафіксовано.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 3343 кіберінциденти, що на 14% більше, ніж попереднього тижня.

Переважна більшість опрацьованих інцидентів належить доменній зоні UACOM (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується розповсюдження ШПЗ (95%) та фішингу (4%) від загальної кількості.

Нагадаємо, з 5 по 11 серпня було зафіксовано та заблоковано 3 DDoS-атаки, переважна більшість — на веб-ресурси Офісу Президента України.

Українські Національні Новини

Політика