za-tizhden-v-ukrayini-zaginulo-troye-dobrovoltsiv-z-polschi

За тиждень в Україні загинуло троє добровольців з Польщі

 • 439950 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Громадянин Польщі, який воював проти російських загарбників в Україні, помер у лікарні в Дніпрі. Загалом же протягом тижня загинуло троє польських добровольців. Про це в Twitter повідомив міністр Кабінету міністрів Польщі Міхал Дворчик, пише УНН.

Цитата

"Вранці в лікарні Дніпра помер важкопоранений польський доброволець. Трагічний тиждень - загалом загинуло три наші співвітчизники, які воювали на боці України. Ще одного важкопораненого добровольця доправили до Києва", - написав він.

Деталі

Крім цього, Дворек повідомив, що стан польського волонтера якого госпіталізували з пораненнями після попадання російського снаряда, "покращився достатньо, незабаром його переправлять назад в країну через Львів".

Як розповів кореспондент Polsat News в Україні Матеуш Лаховський, загиблий доброволець був командиром взводу в Інтернаціональному легіоні. Добровольця звали Міхал, місяць тому президент України Володимир Зеленський нагородив його орденом "За мужність".

"Він воював проти російського вторгнення з квітня минулого року. Він боровся за волю України та безпеку Польщі – про це неодноразово говорив. За місяць у нього закінчувався контракт, і він хотів повернутися на батьківщину і знову служити у Війську Польському. Набутий бойовий досвід передавати товаришам по службі. Він міг повернутися раніше, але хотів виконати свій обов’язок. Не вдалося", - написав Лаховський.

Нагадаємо

На сході Україні загинув доброволець з Нової Зеландії Кейн Те Тай, який разом з українськими бійцями воював на передовій.

Українські Національні Новини

Новини Світу