za-tizhden-zafiksovano-ponad-15-kiberatak-na-sayti-nabu-ta-derzhspetszvyazku

За тиждень зафіксовано понад 15 кібератак на сайти НАБУ та Держспецзв'язку

 • 11140 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. З 30 грудня по 5 січня система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 16 DDoS-атак на сайти НАБУ та Держспецзв’язку. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

"Система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 76 328 атак різних видів, що на 32% більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість - це мережеві атаки прикладного рівня (99%). Також зафіксовано і заблоковано 16 DDoS-атак, зокрема на вебресурси НАБУ та Держспецзв’язку", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інфраструктури на об’єктах моніторингу зафіксувала 5 055 047 підозрілих подій, що на 17% більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується спроб викрадення інформації (38%), мережевого сканування (27%), спроб отримання прав користувача (13%) та спроб отримання прав адміністратора (12%).

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 3 133 кіберінциденти, що на 5% більше, ніж попереднього тижня.

Переважна більшість опрацьованих інцидентів стосується недержавного сектору (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується розповсюдження ШПЗ (99%).

Нагадаємо, понад 70% від загальної кількості всіх кібератак на органи державної влади України відбувається з боку Російської Федерації.

Українські Національні Новини

Політика