za-vidilennya-ukrayini-40-milyardiv-dolariv-progolosuyut-u-seredu-lider-respublikantsiv-u-senati-ssha

За виділення Україні 40 мільярдів доларів проголосують у середу - лідер республіканців у Сенаті США

 • 97338 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл зазначив, що сенатори в середу, 18 травня, проголосують за надання допомоги Україні в розмірі майже 40 мільярдів доларів. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Washington Post.

Деталі

Макконнелл відповідаючи на запитання журналістів про деяких республіканців, які висловили стурбованість щодо витрат на Україну зазначив, що це не благодійність.

“Важливо вказати нашим колегам та американському народові, що це в наших інтересах. Це не благодійність. Це не якась подачка. Ідеться про безжального бандита, який розпочав воєнний похід по Європі”, — заявив він.

“Я думаю, важливо, щоб США допомогли, важливо щоб вільний світ допоміг”, — додав Макконнелл.

Він зазначив, що підтримає включення Сполученими Штатами росії до списку держав-спонсорів тероризму.

Також Макконнелл назвав очікувані заявки Фінляндії та Швеції на вступ до НАТО “однією з добрих речей, які з’явилися внаслідок цього вторгнення”.

Надання Україні американських ракетних систем, танків та іншої зброї, за його словами, залишається “на розгляді”.

Сенатор наголосив, що умови закінчення війни мають вирішувати самі українці.

“Перемога — це те, що Зеленський та українці визнають задовільним. Президент Зеленський хоче повернути свою країну, тож метою є її територіальна цілісність”, — пояснив Макконнелл.

Раніше

Найвищий демократ і республіканець у Сенаті США об’єднали зусилля, намагаючись передати Україні 40 мільярдів доларів на допомогу, але їх зупинив один депутат-республіканець - Ренд Пол.

Українські Національні Новини

Суспільство