zabezpechuvaly-perepravlennia-viiskovoi-tekhniky-zaharbnykiv-posadovtsiam-rosiiskoi-zaliznytsi-inkryminuiut-posobnytstvo-u-ahresii-rf

Забезпечували переправлення військової техніки загарбників: посадовцям "російської залізниці" інкримінують пособництво у агресії рф

 • 18618 переглядiв

4 посадовим особам рф було пред'явлено звинувачення у пособництві агресії росії проти України шляхом забезпечення безперешкодного перевезення російських військовослужбовців та техніки залізничним транспортом.

Повідомлено підозру 4 посадовцям залізниці російської федерації, - як з’ясував Офіс Генерального прокурора України, підозрювані забезпечували безперешкодне перевезення залізничним транспортом особового складу та військової техніки для збройних сил рф.  За даними слідства, це представники Федерального залізничного транспорту рф, ВАТ "російська залізниця", ФДУП "Кримська залізниця", передає УНН.

Переправляли особовий склад, боєприпаси та військову техніку для армії рф - повідомлено про підозру 4 посадовцям окупаційної залізниці 

– ідеться у повідомленні.

Про підозру керівнику Федерального агентства залізничного транспорту рф, генеральному директору ВАТ "російська залізниця", генеральному директору так званого ФДУП "Кримська залізниця" та в.о. гендиректора так званого ФДУП "Залізниці новоросії". Зазначеним фігурантам інкримінують пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2. ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

За даними слідства, підозрювані забезпечили швидке та безперешкодне перевезення залізничним транспортом особового складу, боєприпасів, військової техніки та іншого вантажу для збройних сил рф.

Такими діями вони надали вищому керівництву рф та зс рф засоби для усунення перешкод у веденні агресивної війни проти України.

Нагадаємо

Двох псевдопосадовців звинуватили у примусовому переміщенні 15 українських дітей з окупованої території до Росії в рамках російського плану зі знищення української ідентичності.

СБУ затримала трьох високопосадовців Київської, Рівненської та Одеської митниць: підозрюють в отриманні хабарів