zaborona-elektronnikh-sigaret-u-gromadskikh-mistsyakh-zakon-peredali-na-pidpis-zelenskomu

Заборона електронних сигарет у громадських місцях: закон передали на підпис Зеленському

 • 29552 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну” (№4358). Документ, як зазначено на сайті ВР, передали на підпис Президенту України Володимиру Зеленському, передає УНН.

Цитата

"Тільки-но підписав закон щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну. Впевнений, кожен із нас відчує на собі позитивні зміни, що прийдуть у країну разом із цим законом", - написав Стефанчук.

Додамо

За його словами, електронні пристрої для куріння тривалий час не визнавалися в Україні тютюновими виробами. Хоча вони теж шкідливі.

"Звісно, цим користувалися тютюнові корпорації, рекламуючи електронні пристрої для куріння усюди. Тепер з цим буде покінчено раз і назавжди. Настав кінець епохи ароматизованих сигарет, реклами, стимулювання продажу, спонсорства та куріння у громадських місцях пристроїв для нагрівання", - резюмував голова ВР.

Раніше

Верховна Рада на засіданні 16 грудня ухвалила “антитютюновий” законопроект № 4358, який передбачає заборону куріння електронних сигарет у громадських закладах. Відповідне рішення підтримали 317 народних депутатів.

Відзначимо, що законом передбачається заборона реклами та стимулювання продажів електронних сигарет і рідин до них.

Наголошується, що штраф за їх продаж особам молодше 18 років буде у розмірі 1 020 гривень, а в разі повторного порушення протягом року - 10 200 гривень.

Також забороняється куріння електронних сигарет у всіх громадських місцях і приміщеннях за аналогією з курінням звичайних сигарет.

Окрім того, забороняється куріння електронних сигарет в аеропортах, за виключенням спеціально відведених для цього місць.

Українські Національні Новини

Політика