zabudovnik-rozpoviv-pro-osoblivosti-apartamentiv-yak-vidu-nerukhomosti

Забудовник розповів про особливості апартаментів, як виду нерухомості

 • 13915 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Апартаменти не новий, але такий, що отримав несподівану популярність в Україні, вид нерухомості, головна відмінність якого від квартири - юридичний статус. Про особливості цього виду нерухомості УНН розповіли в прес-службі ХК "Київміськбуд".

У компанії відзначили, що апартаменти це - нежитловий фонд з усіма наслідками - в них не можна прописатися, комунальні платежі будуть нараховуватися, як для юридичної особи та щорічно потрібно оплачувати податок на нерухомість в розмірі 1% від мінімальної зарплати за квадратний метр. "Київміськбуд" зараз зводить Апарт-комплекси в Одесі і в Києві, є такі приміщення і в деяких ЖК. Попит на такий вид нерухомості досить стійкий, хоча до того, що апартаменти це не розкішні квартири, а часто невеликі приміщення в структурі будинку, потрібно ще звикнути. Серед об'єктів "Київміськбуду" апартаменти є в ЖК "MIRAX, і два апарт-комплекси - "Costa Fontana" в Одесі та в Оболонському районі по вул. Квітки Цісик.

"Через часто невеликі метражі, вартість апартаментів нижча, ніж у квартир. У цьому їх головний плюс, так як і окупність у таких приміщень - вища. Наприклад, можна купити відразу кілька площ і облаштувати там міні-готель, або приватний гуртожиток для студентів, можна здавати такі приміщення подобово для тих, хто приїздить у відрядження, облаштувати там офісний центр або тимчасово розмістити співробітників, щоб і жити, і працювати поруч, не витрачаючи час на дорогу", - розповіли в холдингу.

Якщо апартаменти знаходяться в рекреаційній зоні, ви, фактично, купуєте собі дачу з усіма зручностями, або приватний готель. Тобто, незважаючи на певні обтяження у вигляді високої комуналки і податків, прибутковість таких приміщень вища, ніж у квартир.

"Якщо намалювати портрет нашого покупця апартаментів, це людина 30+ з доходом вище середнього, яка точно розуміє, як буде використовувати такі приміщення. У перспективі, швидше за все, такий вид нерухомості буде користуватися ще більшим попитом. Робимо такі висновки, спираючись на досвід європейських країн, де апартаменти давно в пошані і приносять чималий дохід їх власникам", - вважають в "Київміськбуді".

Якщо говорити в цілому про перспективу розвитку ринку апартаментів, то ситуація напряму залежатиме від загальної інвестиційної привабливості країни, відзначили в компанії. Завжди зручно мати власність, яка може приносити, в тому числі, дохід там, куди приїжджаєш і не залежати від наявності місць в готелі та якості послуг.

На даний момент є два формати апартаментної нерухомості. Апарт-готелі, коли готельний комплекс спочатку створювався для здачі номерів для тимчасового проживання, але ці номери володіють більш просторими характеристиками в порівнянні з класичними готельними номерами - "Costa Fontana". І сервісні апартаменти, що представляють комплекс Апарт, які продаються кінцевим користувачам (Апарт-комплекс "Пуща Водиця", РК MIRAX).

"Управлінням апартаментів наша компанія не займається. Це вирішує власник. Може передати в управління професійній централізованій керуючій компанії, яка буде здавати приміщення в оренду і обслуговувати апартаменти, може займатися цим самостійно", - пояснили в "Київміськбуді".

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу