zachinyayte-vikna-kiyiv-uviyshov-do-top-3-svitovogo-reytingu-mist-iz-naybrudnishim-povitryam

Зачиняйте вікна: Київ увійшов до ТОП-3 світового рейтингу міст із найбруднішим повітрям

 • 15857 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Київ займає 2-е місце у світовому рейтингу міст із найбруднішим повітрям. Про це свідчать дані ресурсу IQAir, передає УНН.

Так, за станом на 11 ранку 12 жовтня 1-е місце займає місто Делі (Індія) з індексом 184. 2-е - місто Київ (Україна) з індексом 132. На 3-му місці - Лахор (Пакистан) з індексом 127.

На четвертому і п'ятому місці у рейтингу розташовані місто Ханой (В'єтнам) і місто Катманду (Непал).

У десятку також увійшли Бішкек (Киргизстан), Джакарта (Індонезія), Тегеран (Іран), Бангкок (Таїланд), Дубай (ОАЕ).

Жителям столиці рекомендується закривати вікна, щоб уникнути забруднення зовнішнім повітрям, використовувати очищувачі повітря і носити захисні маски.

Відзначимо, що у виборчих програмах кандидатів у мери столиці є пропозиції щодо поліпшення такої ситуації.

Наприклад, кандидат Діана Гранцева зазначає, що столиця страждає від горіння сухостою і пропонує відкривати на їх базі біоферми.

"Київ страждає від горіння сухостою в околицях міста. Спільні програми у рамках Київської агломерації, наприклад, відкриття ферм з виробництва біодобрив на базі сухостою - суттєво мінімізують цей фактор забруднення повітря. Також необхідний жорсткий контроль за шкідливими викидами підприємств, що знаходяться у межах міста. До того ж, у нас все ще немає екологічних паспортів для всіх будівельних і інфраструктурних проектів", - сказала Гранцева.

Нагадаємо, на пост мера Києва балотується 20 кандидатів, серед них 17 чоловіків і 3 жінки.

Українські Національні Новини

Суспільство