zagibel-ditey-pid-gorlivkoyu-v-ombudsmena-nazvali-prichinu-vibukhu

Загибель дітей у Горлівці: в Омбудсмена назвали причину вибуху

 • 9004 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський заявив, що причина загибелі дітей від вибуху в окупованій Горлівці – невиконання стороною "ДНР" домовленостей щодо розмінування. Про це Лисянський написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Чому це сталося? Моя думка, що це сталося через невиконання домовленостей стороною НЗФ "ДНР" з розмінування. 2 березня 2016 року тристороння контактна група підписала документ з протимінної діяльності. Згідно з підписаними документами, розмінуванню підлягають в пріоритетному порядку території, що безпосередньо прилягають до контрольно-пропускних пунктів на лінії зіткнення, що використовується для переміщення цивільних осіб, а також уздовж доріг, що ведуть до цих пунктів. Виконання даних домовленостей якраз і повинні були попереджати та протидіяти таким трагічним випадкам", – повідомив представник Омбудсмена.

Він підкреслив, що цього року на окупованій території Донеччини неодноразово траплялися смерті дітей від боєприпасів, мін.

"На непідконтрольних територіях майже не проводилися скоординовані дії, в той час, як ситуація продовжує залишатися складною" – оцінка поточної ситуації щодо вирішення проблеми замінування. Близько 200 тисяч дітей, які проживають уздовж лінії розмежування, постійно ризикують травмуватися або загинути. При чому міни та снаряди, – основна причина жертв серед дітей у 2017 році", – процитував Лисянський звіт Кластера з питань захисту ООН за лютий 2018 року.

Нагадаємо, в окупованій Горлівці в результаті вибуху загинули троє дітей. Ще одна дитина – у лікарні з пораненнями. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП