zagibel-ditey-u-pozhezhi-na-khmelnichchini-vidkrito-provadzhennya-u-tomu-chisli-cherez-nedoglyad-batkami

Загибель дітей у пожежі на Хмельниччині: відкрито провадження, у тому числі через недогляд батьками

 • 14395 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Поліція відкрила кримінальне провадження, у тому числі за фактом невиконання батьками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що призвело до загибелі дітей у пожежі в Хмельницькій області. Про це під час брифінгу повідомив керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“До цієї страшної трагедії призвело саме легковажне відношення батьків. Адже діти знаходились в окремій кімнаті, невеличкій, окремо, де проживали чоловік з жінкою. І в цій кімнаті була відкрита пічка, з якої йшло тепло і відповідно розпочалось в подальшому займання кімнати. У зв’язку з цим розпочате кримінальне провадження за статтею 166-ою Кримінального кодексу. Це злісне невиконання батьками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. А також за статтею 270-ою КК частиною другою – це порушення встановлених законом вимог пожежної безпеки, що спричинило смерть людей”, - наголосив Олійник.

Деталі

Він додав, що наразі у межах кримінального провадження проводяться необхідні слідчі дії, призначено вже низку судових експертиз. І за наслідками проведеного розслідування буде ухвалено в ньому рішення.

Водночас начальник головного управління Національної поліції Хмельницької області Руслан Герасимчук наголосив, що у день трагедії чоловік розпивав алкогольні напої та перебував у нетверезому стані.

“В другій половині дня він пішов із тимчасових заробітків із села Медисівки, де центр села, і зі своїми знайомими розпивав алкогольні напої і пішов додому. У вечері вони повечеряли разом з дружиною. Він пішов до себе в кімнату, де лягли і дивились телевізор. Причому їх четверо дітей спали в сусідній кімнаті у ліжечках, де відбувалося опалення за допомогою грубки. Перебуваючи на ліжку, він заснув, однак пізніше прокинувся від запаху диму в будинку”, - розповів Герасимчук.

Він додав, що чоловік, розбудивши дружину, побіг в кімнату до дітей, де було багато диму і почав виносити дітей на подвір’я. Він повідомив швидку медичну допомогу, однак врятувати йому і дружині дітей не вдалося.

Нагадаємо

Вчора стало відомо, що у пожежі в житловому будинку на Хмельниччині загинули чотири дитини. Ще до прибуття пожежно-рятувального підрозділу пожежу було ліквідовано господарями будинку. Ймовірна причина пожежі, за даними ДСНС, - порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП