zagibel-dvokh-ukrayintsiv-u-polschi-tila-zavtra-perevezut-na-ternopilschinu

Загибель двох українців у Польщі: тіла завтра перевезуть на Тернопільщину

 • 26100 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Тіла двох громадян України, яких знайшли у холодильних камерах у Лодзінському воєводстві в Польщі, 14 листопада перевезуть на Тернопільщину. Про це в коментарі Радіо Свобода повідомила керівник консульського відділу посольства України у Варшаві Світлана Криса, передає УНН.

У селі Садковіце власник одного із підприємств 10 листопада знайшов у холодильній камері для зберігання фруктів і овочів тіла двох українців 28 і 46 років. Про знахідку він повідомив у поліцію.

"Поліція поінформувала про їхню смерть посольство. Розслідуванням причин смерті займаються безпосередньо правоохоронні органи і результати передадуть родині. З сім’ями ми контактуємо. Польська сторона провела розтини тіл, а експертизи будуть готові через три місяці. Родини можуть витребувати й ознайомитись із матеріалами і вже самі вирішувати, чи інформувати про це", - розповіла Криса.

Польські правоохоронці проводять розслідування щодо смерті українців. Зокрема, вони з'ясовують, як тіла опинилися в холодильній камері. Як розповів власник підприємства, вхідні двері у камеру були зачинені, однак він побачив відкрите вікно. Через нього він побачив тіла людей, які лежали між яблуками.

Загиблі були родом з Тернопільської області та були родичами – дядько й племінник. У Польщі вони працювали на законних підставах.

Нагадаємо, за 11 місяців поточного року в консульському окрузі посольства України у Варшаві за різних обставин загинули 213 громадян України. Минулого року по округу було зафіксовано 225 смертей українців.

Нагадаємо, заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк під час зустрічі з послами країн Східної Європи закликала їх дбати про українських заробітчан.

Українські Національні Новини

Суспільство