zagibel-legendarnogo-basketbolista-brayanta-stala-vidoma-prichina-katastrofi-gvintokrila

Загибель легендарного баскетболіста Браянта: стала відома причина катастрофи гвинтокрила

 • 17701 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Національна рада з безпеки на транспорті (NTSB) встановила, що пілот гвинтокрила, в якому загинув Кобі Браянт, під час польоту порушив федеральні стандарти, передає УНН з посиланням на "ksla.com".

Деталі

Національна рада з безпеки на транспорті у першу чергу звинуватила пілота Ара Зобаяна в катастрофі 26 січня 2020 року, в результаті якої загинув він разом з Браянтом, дочкою зірки баскетболу, і шістьма іншими пасажирами, які прямували на турнір з баскетболу серед дівчаток.

Причиною катастрофи гвинтокрила, на думку слідчих, стала просторова дезорієнтація пілота. Зобаян, досвідчений пілот, проігнорував навчання, порушив правила польоту, вилетівши в умовах, коли він не міг бачити, і не прийняв альтернативних заходів (уповільнення і посадка або перемикання на автопілот), які могли б запобігти трагедії.

Зазначимо, що Браянт виграв п'ять титулів чемпіона НБА, двічі ставав переможцем Олімпіади. Він завершив кар'єру в 2016 році.

Варто нагадати

Браянт загинув 26 січня у результаті краху особистого гвинтокрила. Він разом з 13-річною дочкою Джіа летів на юніорський баскетбольний матч. З дев’яти пасажирів ніхто не вижив. Згодом Браянта посмертно нагородили премією "Еммі" та в жіночій НБА заснували нагороду імені Брайанта. 

Українські Національні Новини

Спорт