zagorodnyuk-proviv-dvostoronnyu-zustrich-z-ministrom-oboroni-kanadi

Україна і Канада під час зустрічі міністрів обговорили співпрацю в оборонній сфері

 • 13262 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. В рамках робочого візиту до штаб-квартири НАТО в Брюсселі міністр оборони України Андрій Загороднюк провів двосторонню зустріч з міністром національної оборони Канади Харджитом Сінгхом Сейджжаном. Про це повідомляє УНН із посилання на пресслужбу Міноборони.

"Сторони наголосили на продовженні давніх дружніх та партнерських відносин між країнами. Андрій Загороднюк подякував своєму канадському колезі за всебічну підтримку України за багатьма напрямами, зокрема за сприяння в організації багатосторонніх зустрічей з міністрами оборони Великої Британії, Канади, Польщі, Литви та США, що відбулися вчора в форматі "QUINT", - сказано у повідомленні.

Під час діалогу міністр оборони України поінформував Харджита Сінгха Сейджжана про поточну обстановку на сході України та заходи, що вживаються керівництвом держави та військового відомства з метою забезпечення суверенітету та територіальної цілісності України.

Також Андрій Загороднюк та Харджит Сінгх Сейджжан обговорили поточний стан двостороннього оборонного співробітництва.

Йшлося, зокрема про діяльність канадської військово-тренувальної місії в Україні "UNIFIER", в рамках якої підготовлено понад 6700 українських військовослужбовців. Наразі в Україні перебуває 150 канадських інструкторів. Також йшлося про співпрацю військових у галузі освіти та медичної допомоги для ЗСУ.

У підсумку зустрічі керівники оборонних відомств країн визначили перспективні напрями двостороннього оборонного співробітництва, серед яких: консультації щодо політичної стратегії з питань територіальної цілісності, політичної незалежності та безпеки, співпраця в рамках операції "UNIFIER" та військово-технічне співробітництво, продовження консультативно-дорадчої допомоги.

Нагадаємо, Україна досягла успіху в переході на стандарти НАТО і готова приєднатися до Програми партнерства розширених можливостей.

Українські Національні Новини

Політика