zagorodnyuk-rozvedennya-sil-na-inshikh-dilyankakh-poki-ne-planuyetsya

Загороднюк: розведення сил на інших ділянках поки не планується

 • 8010 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Міністерство оборони найближчим часом не планує розведення військ на інших ділянках, окрім Петрівського і Золотого. Про це повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк під час години запитань до уряду у парламенті, передає кореспондент УНН.

"Наразі планується розведення на двох ділянках. На цьому ми ставимо крапку поки що в коментарях щодо розведення. Інші розведення ми зараз не робимо", - зазначив Загороднюк.

За його словами, Міноборони має працювати над посиленням спроможності ЗСУ, оскільки здатність відповідати загрозам значно підвищує шанси на мир, до якого прагне країна.

Нагадаємо, попри зобов'язання, зафіксоване Мінськими угодами, НЗФ ОРДЛО не відводить від лінії зіткнення важку артилерію, натомість розміщують на передовій танки та міномети, що унеможливлює розведення сил та засобів в районі н.п. Золоте та Петрівське.

Раніше Загороднюк підтвердив позицію Києва, що розведення військ на двох визначених ділянках фронту на Донбасі стане можливим тільки тоді, коли будуть передувати принаймні 7 днів повного дотримання режиму припинення вогню.

Українські Національні Новини

Політика