zagorodnyuk-ukrayina-gotova-dilitis-z-kanadoyu-urokami-zasvoyenimi-za-pyat-rokiv-borotbi-z-rf

Загороднюк: Україна готова ділитись з Канадою уроками, засвоєними за п'ять років боротьби з РФ

 • 18695 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Канада є постійним українським союзником та партнером, і Україна готова ділитись своїми засвоєними уроками, отриманими під час 5-річної оборони від російських зазіхань. Про це в інтерв'ю CTV News заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк, який перебуває з візитом на Міжнародному безпековому форумі у Галіфаксі, передає УНН.

"Канада один з наших найбільших союзників і партнерів увесь цей час... Багато підтримки і допомоги - як матеріальної, так і не матеріальної. Звичайно, розширення взаємовідносин - у наших інтересах. І оскільки ми вже маємо п'ять років досвіду боротьби з Росією, ми хотіли б допомогти нашим друзям за допомогою засвоєних уроків, досвіду. Я знаю, що Канада також зацікавлена у цьому", - відзначив міністр.

З приводу того, що місія Канади, яка допомагає з навчанням українських військових, продовжена до весни 2022 року, і чи є це достатнім, Загороднюк відзначив, що "думає, це повторювана програма". "Не думаю, що ми вирішимо всі питання з Росією до того часу, але ми тренуємо наших солдатів, наближаємося до стандартів НАТО - це те, з чим Канада і наші союзники допомагають нам", - вказав голова українського оборонного відомства.

Нагадаємо, раніше Загороднюк заявляв, що фінансово-економічні відносини з Росією неможливі.

Українські Національні Новини

Політика