zagorodnyuk-zbirayetsya-zrobiti-viyskovu-sluzhbu-bilshe-privablivoyu-dlya-ukrayintsiv

Загороднюк збирається зробити військову службу більш привабливою для українців

 • 40205 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Міністр оборони України Андрій Загороднюк збирається зробити військову службу більш привабливою для призовників та військових. Добитись цього він хоче шляхом кадрових змін та покращення соціальних умов, зокрема житлових. Про це він розповів в інтерв’ю виданню Kyiv Post, передає УНН.

"Ми склали цікаві звіти про внутрішню оцінку демотиваційних факторів - чому люди йдуть зі служби. Тепер ми точно знаємо, чому. Якщо коротко, вони не отримують того, чого очікували, коли приєдналися", - розповів міністр.

Так, Загороднюк зазначив, що Збройним Силам України все ще важко залучати новобранців та переконувати їх залишатись. У зв'язку з цим, він має намір зробити військову кар’єру привабливішою в очах українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони підбило підсумки призову-2019

"Відсутність у військових планів кар’єрного сходження - це те, що суттєво відрізняється від цієї системи в НАТО. (Альянс) має їх - і військовий має певне розуміння того, куди піде його кар'єра, і який він чи вона має вибір. Але у нас немає подібних речей", - вважає міністр

На його думку, часто незадоволення виникає через погане керівництво. Для вирішення цієї проблеми була створена комісія з інспекції військових частин.

Серед інших нагальних проблем міністр також відзначив нестачу житла для військових, не зважаючи на те, що Міністерство придбало 200 квартир, і збирається придбати ще 100.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: українське військо отримає фінансову допомогу від турецьких партнерів

Як Загороднюк повідомив в інтерв’ю, міністерство планує підтримати субсидовані кредити для військовослужбовців та збільшити монетизовану компенсацію за оренду житла.

Нагадаємо, що Міноборони здійснило першу пробну закупівлю через систему НАТО.

Українські Національні Новини

Суспільство