zagorodyuk-nardepam-vi-budete-zadovoleni-byudzhetom-na-novu-viyskovu-tekhniku

Загороднюк - нардепам: ви будете задоволені бюджетом на нову військову техніку

 • 9438 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Міністерство оборони розраховує, що остаточний бюджет відомства на наступний рік дозволить значно збільшити видатки на військову техніку і озброєння. Про це повідомив міністр оборони України Андрій Завгороднюк під час години запитань до уряду в парламенті, передає кореспондент УНН.

"Обіцяю, ви будете задоволені тим відсотком, який виділяється на нову воєнну техніку, в тому числі й закордонну, тому що деякі з них не виробляються в Україні, в тому числі й приватну – тому що деякі з них не виробляються державними підприємствами", - підкреслив міністр, відповідаючи на запитання щодо можливого скорочення видатків на військову техніку.

За його словами, наразі показники бюджету ще переглядаються, тож можуть бути суттєво змінені, зокрема, щодо видатків на модернізацію техніки.

"Ті цифри, які були опубліковані, - попередні, бюджет зараз переглядається. Є пропозиція щодо бюджету в 136,6 млрд грн, і там велика частина цього бюджету іде саме на модернізацію та закупівлю нового озброєння. Саме з цим питанням ми виходили на керівництво країни, у нас цілий ряд напрямків, цілий ряд спроможностей перебуває в дуже поганому стані, й ми дуже чітко розуміємо, що на це потрібні дуже серйозні кошти. І це основний наш пріоритет – закрити зараз прогалини в цих спроможностях", - зазначив Загороднюк.

Нагадаємо, заплановані витрати Міністерства оборони України на нове озброєння у 2020 році сягатимуть 21 млрд грн. Також в програмних документах відомства закладені фінансові потреби й на наступні роки, а також на модернізацію та ремонт військової техніки.

Українські Національні Новини

Політика