zagostrennya-u-nagirnomu-karabakhu-virmeniya-ogolosila-viyskoviy-stan-i-zagalnu-mobilizatsiyu

Загострення у Нагірному Карабаху: Вірменія оголосила військовий стан і загальну мобілізацію

 • 16789 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Уряд Вірменії у неділю, 27 вересня, ухвалив рішення про запровадження військового стану і загальної мобілізації через активізацію бойових дій у районі Нагірного Карабаху. Про це повідомив у Facebook прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, передає УНН.

"Рішенням уряду в Республіці Вірменія оголошено військовий стан і загальну мобілізацію. Рішення вступить в силу з моменту публікації. Закликаю особовий склад військ з'явитися в свої районні військові комісаріати", - написав Пашинян. 

Нагадаємо, бойові дії між Вірменією та Азербайджаном 27 вересня відновилися. Сторони звинуватили одна одну в загостренні ситуації на лінії зіткнення у Нагірному Карабаху. Є заяви про жертви, зокрема, серед мирного населення.

Так, прессекретар міноборони Вірменії Шушан Степанян повідомила, що в азербайджанської сторони збиті 2 вертольоти і 3 безпілотні літальні апарати, а також підбито 3 танки.

Міністерство оборони Азербайджану заявило, що знищено 12 одиниць зенітно-ракетних комплексів "Оса" підрозділів протиповітряної оборони (ППО) Вірменії, а з азербайджанської сторони збитий бойовий вертоліт Військово-повітряних сил республіки, але екіпаж живий, пише DW.

Водночас міноборони Азербайджану спростовує інформацію про знищення азербайджанських танків і БПЛА вірменськими військовими під час операції. Окрім того, відомство заявило про загибель і поранення людей серед мирного населення під час обстрілу з мінометів і великокаліберної зброї на лінії зіткнення в Карабасі з суміжної сторони.

Як пише DW, "президент" Нагірного Карабаху Араік Арутюнян також оголосив 27 вересня військовий стан і загальну мобілізацію для осіб старше 18 років. "Виходячи з ситуації, що склалася, я оголосив військовий стан і мобілізацію всіх чоловіків старше 18 років", - повідомив Арутюнян.

За даними кореспондента DW, у місті Шуші в спірному регіоні припинена подача електроенергії, "жителі ховаються в сховищах, але паніки немає".

Також омбудсмен у Нагірному Карабасі Артак Бегларян повідомив про жертви і поранених серед цивільного населення. "Є втрати серед населення і руйнування цивільних об'єктів", - йдеться в його заяві, де вказано, що ударів завдано "по численних цивільних поселеннях і об'єктах інфраструктури, включаючи столицю Степанакерт".

Українські Національні Новини

Новини Світу