zagroz-funktsionuvannyu-natsionalnoyi-ekonomiki-nemaye-shmigal

Загроз функціонуванню національної економіки немає - Шмигаль

 • 14959 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Загроз функціонуванню національної економіки України на сьогодні немає. Про це заявив прем'єр-мінгістр України Денис Шмигаль за підсумками засідання РНБО, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Загроз функціонуванню національної економіки немає, окрім інформаційного, особливо дезінформаційного тиску, інших чинників які можуть нанести дестабілізацію національній економіці, на сьогоднішній день немає", - сказав Шмигаль.

Деталі

З його слів, на сьогодні в Україні один з найвищих рівнів золотовалютних запасів – 30 млрд, і більше 100 млн доларів на рахунках золотовалютних запасів.

"Це дозволяє нам абсолютно чітко спільно з НБУ управляти ситуацією і стабільністю валютного курсу на валютному ринку. Курс долара на сьогодні 28,3, тобто є валютний коридор, в якому він коливається, і це – один з основних макроекономічних показників здорової економіки і стабільності", - сказав прем'єр.

Він повідомив також, що станом на сьогодні на єдиному казначейському рахунку 55 млрд 115 млн грн, з них 19 485 – це гривні, і 35 млрд 630 млн це валютний еквівалент в гривнях.

"Всі основні платежі найскоріше відбудуться в вересні місяці, до цього часу помісячно навантаження по зовнішніх виплатах є абсолютно помірним на бюджет України. Загалом від сьогодні до вересня в районі 7,6 млрд грн", - сказав він.

Українські Національні Новини

Політика